Som Formació online

Manipuladors d'aliments

Inici

04

Abril

2018

Final

04

Maig

2018

Hores

15

80€
Inscripció

Objectius del curs

  • Fomentar l'ús de les bones pràctiques de manipulació per incrementar la qualitat dels productes.
  • Formar el personal en matèria d'higiene alimentària per obtenir coneixements i tenir consciència dels riscos d'una manipulació incorrecta i un processament deficient dels productes.
  • Prevenir toxiinfeccions alimentàries i comprendre els motius pels quals es produeixen.
  • Motivar el personal manipulador perquè, amb els coneixements adquirits sobre higiene, millorin les seves funcions habituals.
  • Estimular i implicar el personal en la manipulació correcta dels aliments i remarcar la importància de la seva tasca en la qualitat dels productes i serveis de l'empresa.
  • Revisar els conceptes APPCC amb tots els treballadors.

Contingut

Contingut (comerç minorista).

Capítol 1: Perills associats als aliments.

  • Perills físics, químics i biològics.
  • Principals malalties alimentàries.
  • Microorganismes. Definició. Factors de creixement. Vies de transmissió.

Capítol 2: Actitud dels manipuladors d'aliments. BPM.

  • Bones pràctiques de manipulació.
  • Requisits dels manipuladors d'aliments.

Capítol 3: Higiene preventiva en el procés.

  • Condicions de transport dels aliments.
  • Manteniment de la cadena de fred dels aliments.
  • Característiques dels vehicles encarregats del transport d'aliments.
  • Condicions de recepció i emmagatzematge dels aliments.
  • Mètodes de conservació (refrigeració i congelació).
  • Característiques de les instal·lacions.
  • Manipulacions permeses i prohibides amb els aliments.
  • Elaboració dels aliments.
  • Condicions d'exposició i venda.

Capítol 4: Prerequisits del sistema APPCC.

  • Pla de potabilitat de l'aigua.
  • Programa de neteja i desinfecció.
  • Definicions i conceptes d'higiene, neteja i desinfecció.
  • Principals factors que afecten la neteja i la desinfecció.
  • Etapes del procés d'higienització.
  • Programa de neteja i desinfecció.
  • Pla DD. Eliminació de residus. Desinsectació i desratització.
  • Pla de formació.
  • Pla de control de proveïdors.
  • Pla de traçabilitat.

Contingut (restauració col·lectiva).

Capítol 1: Perills associats als aliments.

  • Perills físics, químics i biològics.
  • Principals malalties alimentàries.
  • Microorganismes. Definició. Factors de creixement. Vies de transmissió.

Capítol 2: Actitud dels manipuladors d'aliments. BPM.

  • Bones pràctiques de manipulació.
  • Requisits dels manipuladors d'aliments.

Capítol 3: Higiene preventiva en el procés.

  • Recepció.
  • Transport a l'interior de la instal·lació.
  • Emmagatzematge de primeres matèries.
  • Elaboració dels aliments (elaboració en fred, calent, descongelació).
  • Manteniment en fred / manteniment en calent / reescalfament.
  • Exposició.
  • Distribució i/o venda.
  • Etiquetatge dels aliments.

Capítol 4: Sistema APPCC en restauració col·lectiva.

  • Concepte i principis APPCC.
  • Pràctica APPCC aplicada al sector.

Capítol 5: Prerequisits del sistema APPCC.

  • Pla de potabilitat de l'aigua
  • Programa de neteja i desinfecció
  • Definicions i conceptes d'higiene, neteja i desinfecció
  • Principals factors que afecten la neteja i la desinfecció
  • Etapes del procés d'higienització
  • Programa de neteja i desinfecció
  • Pla Control de plagues.Desinsectació i desratització.
  • Pla de formació
  • Pla de control de proveïdors
  • Pla de traçabilitat
  • Pla de manteniment
  • Pla de Gestió de residus
  • Alèrgens alimentaris i substàncies que provoquen intoleràncies
  • Pla de control de temperatures

Perfil dels ponents

Biotecnal S.A.

Tutor Xavier Vélez


Inici

04

Abril

2018

Final

04

Maig

2018

Hores

15

80 €

Bonificable

Inscriu-te a aquest curs
|

Els nostres alumnes van opinar del curs

Muy útil, uno pone en práctica acciones que son sabidas pero que a veces no se tienen en cuenta.

2014-12-03


Tens algun dubte?

902448448

sol·licita més informació

Vull rebre informació de les convocatòries

Enviar